blog turismo rural

El bloc i les xarxes socials, tasques pendents dels propietaris de turisme rural

El passat 16 de gener, a l’Hotel Alimara, de Barcelona, es va presentar el primer Observatori del Turisme Rural a Espanya. El OTR és una iniciativa conjunta d’Escapadarural.com, la EUHT CETT-UB i l’empresa Netquest.
L’objectiu de l’Observatori del Turisme Rural és generar coneixement i aportar informació de valor sobre el sector del turisme rural a
Espanya, tant en el seu àmbit de l’oferta (“propietaris”) com en el de la demanda (“viatgers”).
El primer estudi s’ha realitzat a 10.000 viatgers de turisme rural i 2.000 propietaris d’establiments de turisme rural. Per les dimensions de la mostra i pel seu caràcter científic acadèmic, l’estudi no té precedents en el sector.
El compromís del OTR és el de realitzar estudis d’una periodicitat biennal, de forma continuada, i donar-los a conèixer a través de la seva nova web, que està allotjada al portal d’Escapadarural.com,
Els objectius de la primera anàlisi realitzada són, d’una banda, conèixer les tendències de consum en turisme rural i detectar el grau de penetració de les eines online en les diferents fases que aborda aquest tipus de viatger (abans, durant i després de la seva estada). D’altra banda, des del punt de vista dels propietaris s’ha intentat identificar la situació general del sector i esbrinar el grau de penetració de les eines online per promocionar el turisme rural.
Entre les principals conclusions presentades, l’estudi revela que les relacions personals i el contacte amb la naturalesa són les principals motivacions del turista rural. D’altra banda, la recerca indica que Catalunya i País Basc es posicionen com les comunitats autònomes amb viatgers més previsores a l’hora de reserva, sent la mateixa realitzada entre 3/4 setmanes d’antelació habitualment.
Respecte al grau de coneixement de les eines online per part dels propietaris, el gràfic a continuació destaca els següents punts:

 

blog turismo rural

 

La gestió web és, amb un 78,3%, l’eina més coneguda.
La gestió de les opinions en internet és també una altra de les qüestions que millor coneixen (54,1%).
L’índex de coneixement de Xarxes Socials amb ús professional (49,6%), posicionament en cercadors (42,2%) i publicitat en Google (38,1%) cau fins a arribar a xifres inferiors a la meitat dels enquestats.
La gestió del blog, amb només un 27,1% es posiciona com l’eina més desconeguda.
Conclusions grau de coneixement de les eines online:

La gestió de la pròpia web i de les crítiques són per als propietaris aspectes fonamentals per al seu negoci.
El posicionament en cercadors i la publicitat en Google són tasques en general derivades a les portals especialitzats. El temps que exigeix als propietaris el propi negoci deixa poc marge per a l’autoaprenentatge, la qual cosa explicaria el baix percentatge.
Destaca que la gestió del blog aparegui com l’opció menys coneguda pels propietaris i és a causa que no ho consideren prioritari. L’alimentació constant de continguts suposa una de les majors dificultats, de nou per la falta de temps.
La gestió del blog i l’ús de xarxes socials podria millorar, amb formació oportuna i estalviant temps als propietaris, perquè són eines úniques per donar a conèixer l’univers local de cada casa rural.
Destaquem aquest últim punt com molt important a l’hora de diferenciar-se de la resta de cases de turisme rural, ja que el blog i la presència en xarxes socials són els canals primordials per a la creació i difusió de contingut propi.
Al mateix temps, la creació de contingut propi és una forma indiscutible de millorar el posicionament en els cercadors. És per tant, molt recomanable que els propietaris disposin de blog propi on comunicar les seves novetats i les del seu entorn, els seus serveis, paquets i ofertes diferencials. Tota aquesta informació deu al seu torn amplificar-se a través de les xarxes socials, com a punt de contacte amb els usuaris, clients i potencials clients.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *