Què són les xarxes socials??

redes sociales turismo rural

Les xarxes socials no són la panacea, no són la sortida fàcil en aquesta crisi per vendre online el meu producte o servei, les xarxes socials són un espai real i alhora virtual on establir converses, on escoltar el que diu el meu mercat, el meu públic objectiu. És molt important que això ens quedi clar…Si pensem que obrint una pàgina de Facebook i un canal a twitter podem auto-lloar-nos , enviar ofertes del nostre producte i aconseguir vendes ràpides, és que no hem entès el que són les xarxes. Ara bé, si el que volem és explicar més coses sobre la nostra marca o producte o servei, si el que volem és “connectar”, en el doble sentit de la paraula, amb el nostre públic potencial, per entendre’l millor, per conèixer en profunditat les seves necessitats, la seva opinió, els seus interessos i tenir feedback de si el que estem fent els hi agrada o no, aleshores les xarxes socials són l’espai adequat per enviar aquest missatge, per fer aquest tipus de comunicació, molt més interpersonal, molt més de relació, que la típica comunicació corporativa d’aquí estic i sóc el millor.

Les xarxes són, d’alguna manera, un exercici d’humilitat, d’apropament, d’empatia amb el meu públic, on em despullo com a marca i només escolto i ofereixo allò que em diferencia, que em caracteritza, el més autèntic de mi (com a marca, producte o servei). Un cop el públic o client potencial capta aquesta intenció, s’obre i comunica. No oblidem que comunicar no és un acte unidireccional, sinó tot el contrari, jo emeto un missatge i només he triomfat si el receptor ha copsat i interioritzat el missatge i, si, a més a més, emet un feedback o resposta, ja tindré més informació per millorar el meu producte, per evolucionar en benefici dels meus clients, per construir marca, que en definitiva, hauria d’ésser l’objectiu de tota empresa, organització o institució. Per tant, en última instància, les xarxes socials ajuden a vendre, però a través de la relació, la constància, la professionalitat i l’aportació de valor al meu públic objectiu.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *